Szülésfekészítő tanfolyam (nem csak) pároknak március 10-én

Szülésfelkészítő tanfolyamra várjuk mindazokat a kismamákat és az általuk választott kísérőjüket, akik szeretnének többet tudni a szülés, születés mikéntjéről egy holisztikus, bábai szemlélet szerint. A fogamzás, várandósság és a szülés természetes események, melyek fizikai, érzelmi és spirituális síkon egyaránt kifejezik az élet teremtőerejét. A várandós nő észlelései, élményei, hozzáállása és tudatossága nagyban hozzájárul a szülésélmény milyenségéhez. Fontos, hogy a nők olyan tudás birtokában legyenek, mellyel képessé válnak arra, hogy vajúdásukkal és szülésükkel kapcsolatban megfelelő döntéseket hozzanak.

A várandósság 9 hónapja alatt a nők életük legjelentősebb eseményére készülnek. A méhen belüli fejlődés varázslatos kilenc hónapja után a születendő gyermek kész elhagyni a méh szeretetteljes védelmét, hogy anyja testén keresztül belépjen a világba. A szüléshez az anya maximális ereje és a világ minden odaadása kell. Rengeteg bátorságra és energiára, sok ősbizalomra és ellazulási készségre van szükség ehhez a csodálatos női teljesítményhez.

A legtöbb férfit be kell vezetni a számára idegen női világba. Tapasztalat szerint sokkal több empátia alakul ki benne egy olyan alkalom után, ahol érzi, neki is döntő szerepe és feladata vana vajúdás és a szülés során. Szükségszerűen tudatosul benne férfias szerepvállalása, és nem okoz már gondot, hogy éberen legyen jelen, amikor párja életet ad gyermeküknek.

A szülésre felkészítő tanfolyam során végigelemezzük a vajúdás és szülés folyamatát, megmagyarázzuk azokat az érzéseket, amelyeket jó eséllyel át fognak élni, hogy mi történik közben a testükkel és a babával, hogy mire számíthatnak, mikor fog az bekövetkezni, és hogyan segíthetnek magukon az alkalmazható természetes fájdalomcsillapító módszerekkel, mozgásformákkal, légző gyakorlatokkal, komplementer terápiákkal. Ezeknek az interaktív megbeszélése és gyakorlása feloldja a nők szüléssel szembeni félelmét, s már nem aggódni fognak az ismeretlen rájuk váró esemény miatt, hanem tudatosan készülnek rá.

Így a kismamák párjukkal, segítőjükkel közösen készülhetnek fel a szülésre, hogy egészséges, boldog, békés babák szülessenek, és szeretetteljes, megfelelő információk birtokában lévő, kiegyensúlyozott családok alakuljanak ki.

Időpont: 2013.március 10., vasárnap 10.00-14.00

A szülésfelkészítőt tartják:Juhász Ágnes (kismamajóga oktató), Schinné Vida Anita (dúla, kismamajóga oktató)

Jelentkezés:az info@shakti.hu e-mail címen vagy a 0630/448-5738-as telefonszámon.

Helyszín: Shakti Jógastúdió, Nyíregyháza, Szabadság tér 12/B. III/28.

Részvételi díj:pároknak 5000 Ft, ha egyedül érkezel: 3000 Ft,