Jógatábor 2014.

Komlóska, Zemplén hegység

„Vissza a természethez!”

Az ideális élet ismérvei nem a külső körülményekben keresendők, hanem BELSŐ világunkban: 

testi egészségünkben, lelki békénkben, mentális 

kiegyensúlyozottságunkban. Ennek megteremtéséhez első lépésként egy hétre eltávolod

unk a hétköznapi mókuskeréktől, elvonulunk a természetbe, lecsendesedünk, és egy új 

perspektívából szemléljük életünket, magunkat, kapcsolatunkat más emberekkel, munkánkkal, életcélunkkal. A szabadban történő kikapcsolódásra, mozgásra, egy-egy túra relaxáló élményére, a jógagyakorlás és meditáció nyújtotta kozmikus biztonságérzetre a XXI. század zaklatott hétköznapjai között nagyobb a szükség, mint valaha. Rátalálva valós helyünkre a világban, a nagy Egészben vállalt sorsfeladatunkra, küldetésünkre, az ember inspirációt talál a leghétköznapibb tevékenységekben is, megújult erővel néz szembe az Élet nyújtotta kihívásoknak, s azokat immár nem akadályként éli meg, hanem fejlődési lehetőségként az őt célja felé vezető úton. Rájön, hogy nem azt kell megváltoztatni, aminek meg kell történnie, hanem a jelenlegi hozzáállásán kell formálnia. Szabadban történő jógázásra, a természettel való kapcsolódásra, szép kirándulásra csábítva kínálunk tartalmas élményeket, testet-lelket megújító időtöltést.

KOMLÓSKA

 A Zemplén gyöngyszemeként ismert Komlóska számos érdekességet rejteget. Erdős hegyek kerítik körbe, áldott itt a nyugalom és harapnivaló a friss levegő. A rendkívüli természeti és kultúrtörténeti adottságokkal rendelkező községben az ide látogató megtapasztalhatja a Zempléni-hegység érintetlenségét. A település nevezetességei közé tartozik: a Pusztavár várrom (XIV. sz-ban Sólymos vára), a Darnói-apátság romjai, a Ruszin tájház, a görög katolikus templom, ásványlelőhelyek, értékes növénytársulások, ritka növények előfordulási helyei, nagy vadállomány, valamint a mindezeket bemutató Természetvédelmi és Erdészeti Tanösvény. Néhány km-re található Sárospatak, Tokaj-hegyalja történelmi borvidéke és a zempléni várak. A községet érinti az Országos Kék Túra és a Rákóczi túra útvonala.

A Ruszin hagyományait ma is őrző komlóskaiak veleszületett tulajdonsága a vendégszeretet. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a csendet és a nyugalmat. Ha szép tájat, jó szót és  barátságos embereket keresel, itt biztosan megtalálod.

SÓLYOMVÁR PANZIÓ

Az újonnan épült, 32 fő befogadására alkalmas, igényes, szépen berendezett épület két-háromágyas szobái kellemes elhelyezést, kényelmes pihenést nyújtanak. Jó időben a panzió tágas rendezett kertjében jógázunk, s a reggeli harmatos füvönjárás után még a kert végében folyó patak vizében is frissülhetünk. Erős napsütés ellen a fedett teraszon kereshetünk árnyas menedéket.

A hangulatos étteremben főként bio alapanyagokból készülnek a számunkra az egészségmegőrző vegetáriánus ételek. A jó minőségű étel „meghosszabbítja az élettartamot, megtisztítja az ember létét, erőt, egészséget, boldogságot ad” – írja a Bhagavad-gítá. Ezért a táplálkozásra gondosan odafigyelünk.

Biztosított a korlátlan forrásvíz-fogyasztás – ebből és a helyben szedett és Szent János napján (június 24-én) megszentelt gyógynövényekből készült gyógyteákat egész nap fogyaszthatjuk. A teához a vendéglátó család a saját bio mézét kínálja. A fizikai aktivitásainkhoz szükséges fehérje és kalciumbevitelt zamatos mádi házi sajttal pótoljuk. Ételeink változatosságához a szomszédos kemence is hozzájárul – a hagyományos utolsó esti búcsúvacsora kemencés lángosai és süteményei is innen kerülnek majd elő.

KINEK AJÁNLJUK?

Aki szeretné megtalálni az utat vissza a Természethez, de a ritmus amiben él, csak nagyon ritkán teszi ezt lehetővé.

Aki szeretné a nyaralását igazi feltöltődéssel párosítani. A táj szépsége, a virágos rétek, meredek szirtek látványa, a patakok hangja, a kristálytiszta levegő már önmagában megnyugtat és ellazít.

Kiváló lehetőség kezdőknek a jóga útján való elinduláshoz, ugyanakkor haladóknak is újdonsággal szolgál.

„Nemcsak azért vagyunk felelősek, amit teszünk, hanem azért is, amit elmulasztunk.” /Moliére/

Időpont:          2014. július 26 –augusztus 1.

(26-án szombaton érkezés 14.00-16.00, 1-jén, pénteken indulás reggeli után. 6 éjszaka ott-tartózkodás. Első este vacsora, utolsó reggel reggeli biztosított)

Helyszín:         Sólyomvár Panzió, Komlóska, Zemplén hegység

Elhelyezés:      2, 3 ágyas szobákban.

Kisgyermekes vendégeink a faluban üzemelő vendégházakban kerülnek elszállásolásra, biztosítva ezzel a tábor meditatív jellegét és a feszültségmentes kikapcsolódás lehetőségét mindenki számára.

Ellátás:            napi 3 x vegetáriánus, egészségmegőrző étkezés. Kirándulások alkalmával szendvicsebéd.

Utazás:            egyénileg, autóval (segítünk útitársakat találni)

Program:         Igényes hatha jóga programok, pránajáma. Mindennapjóga és meditáció a szabadban puha pázsiton, mohás sziklák és csobogó patak mellett, tibeti hangtálas relaxáció, meditáció, előadások, mantrák. Célunka szervezet működésének harmonizálása, és az egész energetikai rendszer eredendő harmonikus működésének visszaállítása. Nagy hangsúlyt kap a helyes légzés és a pránajáma, - kihasználva a hely kínálta lehetőségeket -, valamint az egészséges életmód kialakítása, és az egészséges szokások integrálása a hétköznapokba. Olyan gyakorlatsorokat adunk át, melyek, a táborból hazatérve könnyen beilleszthetők a hétköznapi ember életébe. Teaszertartás és teameditáció, a természet zen kertjében. A teázás nálunk az ősi Ayurvéda filozófia hagyományai szerint történik, mely arra tanítja az embert, hogy harmóniában éljen a természettel és környezetével, és becsülje a Föld nyújtotta, az élethez elengedhetetlen természeti adományokat és kincseket.

 A hétköznapokban rengeteg energiát fordítunk, és pazarolunk el a beszédre, a kifelé figyelésre, kommunikációra. Éppen ezért a hét közepén egynapos csendnapot tartunk, ahol az önkéntes csend lehetőséget teremt az önmagunkkal való mélyebb kapcsolat kialakítására. Fókuszban a holisztikus egyensúly megteremtése áll, így a meditációk és az esti jógafilozófiai előadásaink ehhez nyújtanak segítséget.

1.nap(Július 26. szombat)

Érkezés és a szállás elfoglalása 14.00-16.00 között. 16.00-16.30 rögtön egy kontemplációs sétával kezdünk majd 17.00-18.00 relaxációval „érkezünk meg” otthonhagyott dolgainkból a táborba. Korai vacsora után nyitó kör és előadás. 

 

2-4. és 6. nap(Július 27-29 és 31 vasárnap, kedd és csütörtök):

Gyalogtúrák a Zemplén erdő hegyein.

§    Harmatos füvön járás, satkarmák holisztikus energizáló gyakorlatok, flow jóga, meditáció 7.00-9.00

§    Reggeli 9.00-9.45

§    Kirándulás, gyalogtúra 10.00-17.00

§    Pránajáma a természetben kb. 12.30-13.00

§    Ebéd kb. 13.00-13.30

§    Visszatérés a szálláshelyre kb 17.00

§    Jóga nidra (vezetett relaxáció) 17.00-18.00

§    Jógagyakorlás, stretching 18.00-19.00

§    Vacsora 19.15-20.00

§    Esti előadás, mantrázás 20.00-21.00

 

 

3. és 5 nap(Július 28 és 30 hétfő és szerda):

Pihenés, napfürdőzés. Pránajáma és csend-meditáció a panzió kertjében.

§    7.00-9.00 harmatos füvön járás, satkarmák, reggeli jóga

§         9.00-9.45 reggeli

§         11.00-13.00 jógagyakorlás

§         13.00 ebéd

§         17.00-18.00 jógagyakorlás

§         18.00-19.00 jóga nidra

§         19.00 vacsora

§         20.00-21.00 Esti előadás, mantrázás

 

A túrák könnyűek. Néha előfordulhat emelkedő szakasz a túrában, de a szintemelkedés nem haladja meg az 500 métert, jelentős erőkifejtést nem igényel. Egészséges, aktív életmódot élőknek ajánljuk. Előfordul, hogy a gyalogtúra során meredek útszakaszon haladunk, esetleg köves nehéz terepen, ahol teleszkópos túrabot használata megkönnyítheti haladásunkat.

A túrák fakultatívak, melyeken mindenki saját felelősségére vesz részt. Az útvonalak változtatásának jogát fenntartjuk. A gyalogtúrákra érdemes magaddal hozni enni- és innivalót, és mindenképpen gondoskodni kell vízhatlan ruházatról arra az esetre, ha elered az eső.

Részvételi díj:   65.000 Ft / fő / hét

Az ár tartalmazza: 6 éjszaka szállást, napi 3 x vegetáriánus étkezést, jógafoglalkozásokat, túravezetést

                              Az ár nem tartalmazza: útiköltséget

 

Jelentkezés:       Az adatlap kitöltésével és az előleg befizetésével 2014. június 28-ig.

Előleg: 23.000 Ft, mely fizethető Schinné Vida Anitánál személyesen a Shakti Jógastúdióban, vagy átutalással (ezt egy e-mailben jelezd kérlek és a részleteket egyeztetjük!

Hátralék: 42.000 Ft, mely július 1-ig fizetendő.

  A jelentkezés csak a kitöltött, e-mailben megküldött jelentkezési lappal együtt érvényes. A jelentkezéseket a limitált létszám és a hely népszerűsége miatt érkezési sorrendben van módunk elfogadni

Visszamondás:  Március 29-ig abban az esetben lehetséges ha magad helyett találsz más résztvevőt.

Március29. után pénzt nem áll módunkban visszafizetni!

 

Felszerelés:        Jógagyakorláshoz: Polifoam/ jógamatrac, 2 pléd, meditációs párna vagy jógatégla, kényelmes gyakorlóruházat, kalap, meditációs kendő (rovarok ellen), naptej. Erre a célra kiválasztott szép jóganapló/jegyzetfüzet, színes ceruza.

Kiránduláshoz: Túrabakancs, vízhatlan ruházat, hátizsák, kulacs vagy műanyag flakon, müzliszelet, aszalt gyümölcs, magvak.

Egyéb: Utolsó este tiszta fehér öltözetben szatszang tábortűz körül.

További információ: info@shakti.hu; Tel.: 0630/448-5738