Orosz Anikó

Tibeti hangtál terapeuta, mentálhigiénés szakember

A csodálatos hangok mindig jelen voltak életemben. Magyar-ének szakos tanárként végeztem, de az életem másfelé kanyarodott. Régóta foglalkoztat az emberi egészség. Szeretek egészséges lenni, hiszen ez az ember természetes állapota. Ennek ellenére minden ember életében jönnek kisebb-nagyobb gondok testi és lelki szinten is. Én a magam életében elfogadom és erőszak nélkül, szelíden szemlélem őket, viszont folyamatosan keresem a megoldásokat, hogy másokat is hozzásegíthessek a teljes gyógyuláshoz.
Jó pár éve elmélyedtem a keleti életvezetés és gyógyító technikák megismerésében és kipróbálásában. Legjobban a tibeti hangtálak gyógyító rezgése fogott meg. Ebben képeztem magam és képződöm folyamatosan.
Most Nyíregyháza belvárosában van egy gyógyító szobám.
Képzett hangterapeutaként és mentálhigiénés szakemberként állok rendelkezésre gyógyító beszélgetéssel, hang-, fény-kezeléssel, illetve imaginációs és relaxációs terápiával, saját-festésű mandalákkal. Szükség esetén kínai chi-kung technikák tanításával is tudok segíteni.
Az általam kínált módszerek segítségével bárki elkezdheti, elmélyítheti önismeretét, önmagára irányuló gyógyító munkáját; illetve fellazíthatja, elengedheti a lelkében lerakódott gondjait, sérüléseit.


A tibeti hangtál relaxáció
A hangfürdő hatására a test ellazul, agyunk hullámai pedig lelassulnak. Ebben az állapotban nyugalmat, biztonságot érzünk, s beindulnak a test öngyógyító mechanizmusai. Megtisztítjuk magunkat a környezet és magunk által kreált káros rezgésektől és energiablokkoktól.
A hangtálak többdimenziós zengése a csendbe vezet bennünket vissza, és utat nyit létünk ősforrásához. Aki önmagával és környezetével összhangban, harmonikus rezgésben él, az életét kreativitásának teljességében, szabadon élheti és egészséges marad. Ehhez segít hozzá a tibeti hangtálakkal végzett relaxáció.

A hangtálakban számtalan lehetőség rejlik:

  • A tálak a különböző testrészekre helyezve oldják az ottani izomgörcsöket, fájdalmakat, energiablokkokat, javítják a közérzetet; mélyebb légzést és ezáltal belső nyugalmat eredményeznek.
  • Hangjuk és rezgésük harmonizál és ellazít, de jelentős sikere van a gyógyításban is, hisz lazító, fájdalomcsillapító hatásával gyógyulási folyamatokat támogat.
  • Egyensúlyt teremtenek a két agyfélteke között is, és egészen a sejtek szintjéig tisztítják és vitalizálják a test energiáját.
  • Használhatjuk őket a tér tisztítására is.
  • Több hangtálon egyszerre játszva csodálatos hangteret teremthetünk, amelyek elősegítik a mély ellazulást.
  • Kísérhetjük és hatékonyabbá tehetjük velük a relaxációt, meditációt.

Úgy érzem azonban, hogy itt Európában, a XXI. században sokan hitetlenkedve fogadják azt a tényt, hogy rendszeres belső munkával és önismerettel karbantarthatjuk testünket és lelkünket egyaránt. Ezért kibővítettem technikáimat (nyugati) hangvillás kezeléssel, szintén a test rezgéseit helyreállítandó, illetve mentálhigiénés módszereket is integráltam, mellyel a megelőzés, illetve a nyugati és keleti módszerek összehangolása valósul meg.

További információkért látogass el honlapomra:

http://www.tukorstudio.hu/