Schinné Vida Anita

Női-, gerinc- és kismamajóga oktató, OKJ Sportedző, dúla

A keleti kultúrák iránti érdeklődés mindig jelen volt az életemben, gyerekként először harcművészetekkel ismerkedtem ez tartott az egyetemi évekig, jógával

pedig várandósan találkoztam először, később oktatni pedig Juhász Ági bíztatására kezdtem.

A jóga gyakorlása által számos fontos felismerést el önmagammról és a világról is. A jógával való foglalkozás lassanként egyre több teret hódított magának az életemben, idővel feladtam a korábbi munkahelyemet is. Tanultam kismamjógát Toldy Csillától és Gáborjáni Rékától, női jógát Juhász Saroltától, hatha jógát Juhász Ágitól, gerincjógát a Mandala jógastúdiókban, Iyengar jógát Richter Katitól. Hiszek a női körök erejében, szeretném ezt minél több embernek megmutatni.  Szeretném, ha minél több emberrel megismertetni a jóga áldásos erejét, azt hogy a jóga igencsak beilleszthető a mindennapokba, általa harmóniában élhetünk önmagunkkal és világgal.

A jóga mellett másik terület, ami a szívügyem, hivatásom, a szülés, születés, várandósság körüli segítő szakma. Azon nők egyike vagyok, akik gyakorlatilag egész életükben anyukának készültek. Első várandósságom alatt is voltak határozott elképzeléseim, hogy mit hogyan szeretnék, és mit nem szeretnék kislányom születésénél, de azt mai tudásommal igencsak kezdetleges tudatosságnak nevezném. Kisfiam születése után találtam rá a Magyarországi Dúlák Egyesületére, és azonnal tudtam, hogy dúla szeretnék lenni. A dúlaképzést és  a kismamajóga oktatói képzést párhuzamosan végeztem. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy számomra nem válik el a kettő egymástól, kismamajóga óráimon egyszerre vagyok mindkét szerepben jelen.

A jóga oktatáson kívül, mint dúla a várandósság előtt és alatt, igény szerint a szülésnél és a gyermekágy idején és utána is a rendelkezésére állok minden tudásommal fizikai és lelki segítőként azoknak a mamáknak, akik megtisztelnek bizalmukkal. Vallom, hogy minden nő rendelkezik az életadás képességével, készséggel állok azok mellé, akik szeretnék magukban felfedezni ezt az ősi tudást és minél tudatosabban megélni a női teremtő erőt. Hiszem, hogy minden szülés és születés egyszeri és megismételhetetlen, amely kitörölhetetlen emlékként kíséri a baba és a mama egész életét. Éppen ezért fontos felkészülni rá mentálisan és fizikailag is. Ennek szellemében igyekszem a kismamajóga óráimat tervezni és jelen lenni a SzülésfelkéSzülés és a pároknak szóló szülésfelkészítő alkalmakkor.

Elérhetőségeim: 30/448-5738;  schin.anita@yahoo.com