Erőss Mariann

Természetgyógyász, alternatív masszázs és mozgásterapeuta


Eredetileg programozó matematikus végzettséggel indultam el az önismeret, a természetgyógyászat, a spiritualitás világába.

Gyermekkoromtól kezdve a mozgás és a tánc központi szerepet tölt be az életemben.
Az egyik fő irányvonal, amit követtem az a harcművészetek felé vitt. Ennek főbb állomásai Debrecenben a Ninjutsu és Shaolin Kung-Fu, a nyíregyházi Spirit sportegyesületben Szilágyi István mester által oktatott Kung-Fu, IChuan. Ma már a harcművészetek egyik szelídebb vállfaját a Tai Chi Chuan-t űzöm ahol tanárom Barkóczi Beáta immár 6 éve. Több jógakurzuson, jógatáborban is részt vettem, Margittay Tamástól hatha jógát, Darkó Andrástól Etka jógát, Juhász Ágnestől női jógát tanultam.
A másik fő irányvonal a tánc. Közel 7 éven keresztül Juhász Ágnes orientális táncoktató tanítványaként, és Győrffy Katalin workshop-jain hastáncoltam, társastánc és Salsa tanfolyamokon vettem részt. Ennek ellenére mégis a legmeghatározóbb élményeim a szabad-tánchoz kötődnek. Ott megtapasztalhattam a szabadságot, transzélményeket éltem át, felszabadított, választ kaptam sok kérdésemre, önmagam lehettem levetve a korlátaimat. Később nagy örömmel és elsöprő erővel hatott rám, amikor szembesültem azzal, hogy ez tulajdonképpen egy technika – a szabad tánc, a táncmeditáció technikája - egy létező önismereti út, amiről meggyőződhettem különböző Táncmeditációs kurzusokon. Ebben a táncformában megtaláltam a számomra kijelölt utat, a táncolást és a lélekkel való munkát.

Folyamatosan képzem magam, nagyon intenzíven járom a saját spirituális utamat, melynek első állomását talán az 1997-ben elvégzett Agykontroll tanfolyam jelentette. Ennek hatására kérdőjeleződött meg bennem először komolyabban materialista világnézetem. Amit különböző tanfolyamok, elvonulások, meditációs, terápiás csoportok követtek.
A teljesség igénye nélkül főbb állomások: transzlégzés, aromaterápia, Hellinger-féle családállítás, Angyaltanfolyam, Kovács Ilona debreceni médium tanfolyamai, Veres Kriszta Avalon papnője által szervezett elvonulások, zarándoklatok, reiki, prána tanfolyamok.
A masszázs területéről tanultam talpmasszázst, Yumeiho, Thai masszázst, Do in-t Prof. Dr. Török Szilvesztertől. Elvégeztem Dr. Wu Bin Jiang mester fejmasszázs tanfolyamát és jelenleg Ma-uri, polinéz táncos masszázst tanulok.

Sokáig nem értettem, hogy hová vezet mindez, mi is a számomra kijelölt út, hogyan is fog összeállni ez a sokféle dolog? Mégis valahol mindig éreztem, hogy nem hiába kalandoztam ilyen széleskörű terápiák és tanfolyamok elvégzésével. Most már tudom, azért mentem át ezeken a folyamatokon, hogy mindezt felhasználva másoknak segíteni tudjak.
Most a Do in csoportokkal, Táncmeditáció és TranszOrient órákkal szeretnék segítséget, alternatívát nyújtani a változni vágyó, életüket egészségesebbé, teljesebbé tenni akarók számára. Mellette egyéni terápiákkal és kezelésekkel is foglalkozom. Jelen pillanatban Dr. Wu-féle gyógyító, relaxáló fejmasszázst alkalmazom, kiegészítve energiakezeléssel és tanácsadással.
Arra szeretnélek bíztatni, és arra szeretnék rámutatni, hogy ez az út nem hiábavaló – lehet változni, fejlődni, változtatni, mindenképpen érdemes és soha nem késő. Meggyőződésem szerint az a legfőbb feladatunk, hogy megtaláljuk igazi Önvalónk, ráébredjünk arra, hogy sokkal többek vagyunk, mint ahogyan azt a hétköznapi tudatállapotban érzékeljük.