A Gerincjóga

A mai társadalomban élő emberek számára fontos a test, annak egészsége. A legtöbben ilyen céllal keresik fel a GERINCJÓGA órákat a Shakti Jógastúdióban. Látva, milyen sokan küzdenek rossz tartással, gerincproblémával, hiánypótló volt Nyíregyházán ez az új mozgásforma.

A Gerincjóga modern mozgásrendszer, melynek célja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítása biztonságos, az anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal. A modern ember olyan életmódból fakadó mozgásszervi problémákkal küzd, amelyeket csak célzott, tudatos mozgással lehet kezelni.

A Gerincjóga egy könnyen, biztonságosan gyakorolható eszköztár. Bárki számára könnyen kivitelezhető, örömteli fejlődést tesz lehetővé.

A Gerincjóga elsődleges szerepe a megelőzés (prevenció), illetve utókezelés (rekreáció). Harmonikusan erősíti és nyújtja az izomzatot, precíz, anatómiai szempontból átgondolt gyakorlatokkal biztonságosan, mégis eredményesen alakítja a fizikai testet, és ezen keresztül hatással van az emberi élet egészére.

A gerincjóga célja

A fizikai test egészségének helyreállítása elsősorban a testtartás, a helyes légzés és a relaxációra való képesség javításával. E három fő terület az, amire a modern embernek nagy szüksége van. A helyes testtartással a mozgásszervi problémák gyógyíthatók, a helyes légzés hatással van a hormonrendszerre és egészséges emésztésre, a relaxáció pedig elengedhetetlen tudása és szükséglete a stresszel terhelt embernek.

Kinek ajánlott?

Mindenkinek, aki úgy érzi az egész napos irodai munkától feszesek az izmai, merevek az ízületei; akinek rossz a tartása, vagy aki szeretné élvezni a jóga áldásos hatásait, célirányosan fejleszteni állóképességét, hajlékonyságát.

Személyes tapasztalat:

A modern ember életritmusába a másfél órás foglalkozások remekül illeszkednek.

Első lépésként az extrovertált, felgyorsult világból érkező ember figyelmét saját testére irányítja. Az elmélyült önvizsgálat számos jótékony hatással bír: lassul a légzés, az idegrendszer megnyugszik, a vérnyomás csökken, oldódnak a feszültségek és elindul a testtudat eddig nem tapasztalt intenzitású fejlődése. A figyelem, a fókusz áthelyeződése új szemléletmódot, életvitelt hoz a gyakorló életébe.

A gerincjóga élettani hatásai:

  • vitalizál

  • javítja a tartást

  • nyújtja, lazítja, erősíti az izmokat

  • oldja a stresszt

  • javítja az emésztést és a keringést

  • növeli a fizikai és pszichikai teherbírást

  • javítja az általános közérzetet