Teaszertartás - vendégünk a Carpe Diem Teaház

Mottó: „A tea egy életelixír és a hosszú élet varázsszere.”

Az eredeti, különleges minőségű tea és a klasszikus keleti teakultúra iránti érdeklődőknek kínáljuk programunkat.

A tea legfontosabb tulajdonsága, hogy a természetből jön és visszarántja az embert a természeti létbe, mintegy előhívja az emberből a természeti lényt. Ezen az úton elsődleges eszköz a természetre való reflektálás, a természet rendjének, körforgásának megjelenítése. Mivel a tea keletről jön, ezért a természet ciklusainak keleti időszámítását is magával hozza.

„Minden csendes, csak a víz halk zubogását halljuk, teázni fogunk. Vendéglátónk még nincs jelen, viszont keze nyomán gyönyörű virágkompozíció és falitekercs vár minket. Mindegyik üzenetet hordoz, amely a pillanat múlandóságára hívja fel a figyelmünket. Szinte túllépünk időn és téren. Harmónia, tisztelet, tisztaság és nyugalom honol. Egyenletes, szép mozdulatokkal készíti el a teát smaragdzöld matchából, és friss vízből. Mielőtt a tea elkészülne, édességgel kínál minket, hogy a tea még kellemesebb legyen. Ha elfogyasztottuk a teát, megtekintjük a csészét, amiből ittunk. Lassan körbeforgatjuk, magunkba szívjuk titkait, emlékeinkben megőrizzük.”

A teaszertartás több évszázados hagyományait ésa legjobb teákat bemutatva szívesen látunk körünkben, ha jól esne lelkednek a nyugalom, a lelassulás, vagy egy baráti beszélgetés a világot átható Rendről. Ahogy a teamester egy meditatív gesztussal átnyújt egy csésze teát, feloldódunk a pillanatban, s rájövünk: a szépség az egyszerű és természetes dolgokban rejlik. Ezért úgy is lehet tekinteni a teaszertartás gyakorlását, mint a meditáció, a relaxáció egy formáját.

Meghívott vendégeink:

Tóth Dénes,a debreceni Carpe Diem Teaház tulajdonosa, a teaszertartás vezetője.

Barkóczi Beáta, buddhista filozófus, klasszikus indiai táncművész, a keleti kultúra nyíregyházi nagykövete

dr. Kiss Csaba, holisztikus szemléletű háziorvos,

Időpont:2013. március. 9, szombat, 16.00-18.00

Helyszín:Shakti Jógastúdió, Krúdy Ház, Szabadság tér 12/B, 3/28 (28-as csengő)

Részvételi díj: 1000 Ft

Részvételi szándékodat az info@shakti.hu e-mail címen feltétlenül jelezd!