Szülésfelkészülés – mentális felkészülés gyermeked világrajövetelére

Az életadás privilégiuma a nőé. Ezt az ősi tudást sejtjeinkben hordozzuk, hiszen minden nő ott volt édesanyja petefészkében már akkor, amikor ő még nagymamáink pocakjában volt. Vagyis gyermeket szülni minden nő tud. Ám ma, amikor a nők mindenféle valós vagy vélt elvárásnak akarnak nőként és anyaként megfelelni, és ahol a várandós gondozást és a szülés vezetést egy erősen technokrata szemlélet uralja, ezt az állítást módosítani kell: minden nő tud szülni, ha hagyják.

Fontos, hogy a kismama meg tanulja szeretni változó testét, megtanulja meghallani és felismerni teste jelzéseit és igényeit, és elhiggye, hogy bízhat ezekben.

Ahhoz, hogy tudatosan készülhess gyermeked születésére, fontos, hogy tisztában légy azzal, mi történik a testedben és a lelkedben a várandósság és a szülés alatt, és ismerd a lehetőségeidet.

Ehhez nyújt segítséget ez az informatív és interaktív foglalkozás, ahol minden alkalommal 1-1 várandósságot és szülést érintő kérdést járunk körbe.

Lehetőséged nyílik feltenni kérdéseidet és megvitatni azokat a többi kismamával. A foglalkozásokat védőnő, kismamajóga oktatók, dúlák, tapasztalt, többgyermekes édesanyák moderálják.

Hallhatsz a várandósság élettani folyamatáról, ennek a különleges időszaknak a lelki történéseiről. Megtudhatod, hogyan érintheti a szülést a mentális és fizikai felkészültséged, pillanatnyi lelkiállapotod.

Lehetőséget kapsz megismerni félelmeidet és szembenézni, dolgozni velük.

Bemutatjuk a szülés folyamatát, megismerheted milyen lehetőségeid vannak vajúdás és szülés alatt. Hozzásegítünk, hogy megfogalmazd, milyen módon szeretnéd gyermekedet világra hozni, hiszen mindkettőtök életének meghatározó eseménye lesz!

 

Időtartam: 2 órás

Időpont:alkalomszerűen, igény szerint, ha legalább 3 érdeklődő jelentkezik

A szülésfelkészítőt tartják: Szöllősi Csilla (védőnő, dúla, kismamajóga oktató)

Schinné Vida Anita (dúla, kismamajóga oktató)

Pletyákné Fekete Zsuzsanna (szociálpedagógus, babahordozási tanácsadó)

Juhász Ágnes (kismamajóga oktató)