NŐI EGÉSZSÉG JÓGAKURZUS I.

Az élet gyorsított irama fenyegeti az egészségünket, kikezdi öntudatunkat és kimozdít a középpontunkból. Akár van gyerekünk, akár nincs, arra figyelünk, hogy tartsuk a tempót, így prioritásaink listáján háttérbe szorul a BELSŐ SZÜKSÉGLETEINKRE való odafigyelés (megfelelő táplálkozás, egyensúlyt fenntartó testmozgás, minőségi, regeneráló pihenés, hiteles, konstruktív információkhoz való hozzáférés, érzelmi méregtelenítés).Egy folyton változó, sokszor nyomasztó világban, teljesíthetetlen elvárások között egyensúlyozva szeretném felajánlani a jóga fizikai egészséget, érzelmi stabilitást, önbizalmat, bátorságot nyújtó, ősi, bölcs eszköztárát. A nők sajátos fiziológiáját, hormonális változásait figyelembe vevő gyakorlatrendszer TEMATIKUSAN veszi végig az életünk során velünk előforduló kihívások és életesemények megoldási lehetőségeit. A TUDATOS jógagyakorlás a résztvevőket saját egészséggondozásuk aktív részesévé, sorsuk alakítójává teszi. Az öngyógyító erő visszaszerzése pedig mások gyógyítására is megtanít.Ez egy kurzus, mely újra egészséges megvilágításba helyezi a NŐI TEST fiziológiai ciklikusságát, a fiziológiai események és az érzelmi változások közötti kapcsolatot, egyedi teremtőerőnket és elválaszthatatlan összeköttetésünket a természeti világgal. Javítja a test és az elme kapcsolatát, segít abban, hogy összehangolódjunk belső bölcsességünkkel, és megtanuljunk dolgozni vele a magunk és a környezetünk érdekében. Elmagyarázza, miért hasznos az IYENGAR JÓGA NŐKNEK, és, hogy az adott élethelyzetben mely ászanák, gyakorlatsorok és pránájáma (légzéssel végzett energetikai gyakorlatok) a legmegfelelőbbek. Saját, tudatos jógagyakorlásodat megalapozó gyakorlatsorok birtokába juthatsz a női természeteddel való összehangolódás jegyében.

8 alkalom, 2019. szeptember-2020. május között, december kivételével havonta egy péntek este 17.00-20.00

Témák:
- Erő és stabilitás. A gyakorlás megalapozása. A következő lépés megtétele.
- Stressz. A szív és az agy pihentetése, a feszültség enyhítése.
- Immunrendszer erősítés. Nátha, influenza, arcüreggyulladás.
- Hormonális egyensúly. Menopauza.
- Érzelmi stabilitás.
- A reproduktív szervek egészsége.
- Méregtelenítés.
- A mell egészsége.

A 3 órás foglalkozások alatt rövid elméleti tanítást követően ászana, pránájáma és meditáció gyakorlás lesz, majd otthoni gyakorlatsorok, mini szekvenciák kiosztása és átbeszélése.

Időpontok:
2019. Szeptember 20.
2019. Október 11.
2019. November 15.
2020. Január 24.
2020. Február 21.
2020. Március 20.
2020. Április 17.
2020. Május 22.

 

A kurzust vezeti: Juhász Ágnes, Iyengar Jóga oktató, (Introductory II.)
A kurzus díja: 8 x 5.000 = 40.000 Ft
Bejelentkezés és bővebb információ: info@shakti.hu


Az alkalmankénti részvétel csak az egész kurzuson résztvevők mellett fennmaradó helyek esetén lehetséges. A kurzus kis létszámmal a Shakti Jógastúdióban lesz megtartva, ahol a gyakorláshoz szükséges minden jógaeszköz rendelkezésre áll.