GYERMEKJÓGA ERIKÁVAL - 2018. JANUÁR 20. 14.00-14.45

Egy gyermek életében elengedhetetlen a mozgás, a játék, a mese, a drámajáték alkalmazása. A gyakorlatokkal könnyedén azonosulnak. Szinte észre sem veszik, mennyit dolgoznak az órán, mert az ászanákat játékos formában tanulják meg.

Mindeközben testükről, a természetről, a világról is számos ismerettel gazdagodnak. Éppen ezért a gyerekjóga minden gyermek számára nyitott, nem csak a csendes és „jólnevelt” gyermekek végezhetik. Segítségével egy olyan tudás birtokába jutnak, amely egész életükön keresztül segítheti őket, bármilyen nehézséggel is küzdjenek!

 Óvodás korban minden ászana végzésekor egy állat „bőrébe bújunk”. A kicsik kúsznak, másznak, gördülnek, lógnak, forognak. Légzőgyakorlatokat csak rövid ideig végeznek, az ászanákat nem tartják ki. A 45 perc aktív, játékos mozgással telik, ezt pár perces relaxáció zárja.

Iskolás korban az órákon már több légzőgyakorlat és koncentrációs gyakorlat van, amivel a jobb és a bal agyfélteke működését próbálják aktivizálni. Megismerkednek a légzésszinkronnal és a pranayama gyakorlatokkal.

A gyermekjóga foglalkozásokon testi-lelki szellemi szinte átélt örömteli élményekből gyermekeink egész életük során táplálkozni tudnak. Növekszik az állóképességük, testük rugalmassága, egészségesek lesznek, elkerülik a betegségeket és a stresszt. A fizikai hatásokon kívül mentális javulás is tapasztalható, a jógázó gyerekekben hamar kialakul a fegyelem, az egészséges értékrend és a kreativitás is.

Minden gyerek különleges a maga nemében, és tökéleteset alkot valamiben.

A foglalkozást tartja: Varga Erika - gyermekjóga oktató
Időpontja: 2018. január 20. (14.00-14.45)
Helye: Shakti Jógastúdió /4400 Nyíregyháza,Szabadság tér 12/B. III.28. (28.kapucsengő)
Ára: 1.000,- Ft./45 perc