GYEREKJÓGA A SHAKTIBAN - 2020. FEBRUÁR 15-TŐL

SZOMBAT DÉLUTÁNONKÉNT ÚJ ÓRÁVAL BŐVÜL A SHAKTI JÓGASTÚDIÓ REPERTOÁRJA! Minden szombaton 16.30-17.15 GYEREKJÓGA ÓVODÁSOKNAK és 17.45-18.30 GYEREKJÓGA ISKOLÁSOKNAK!

 A gyerekjóga foglalkozások középpontjában a mozgás áll, ugyanakkor minden pillanatát átszövi a játékosság és/vagy a mese. 

Az óvodásoknak való gyerekjóga órák keretében a gyerekek barátságos, támogató, segítő, pozitív és kreatív környezetben töltenek el hasznos időt. A gyakorlás folyamán az egyes testgyakorlatok, ászanák folyamatos, viszonylag gyors ütemben követik egymást, hogy fenntartsuk a gyerekek érdeklődését és figyelmét. Minden ászana és magyarázat a gyerekek életkori sajátosságaihoz van igazítva, egy gyermek a pózban valóban erős, mint egy hős, egyenes háttal dolgozik, mint a lefelé néző kutya, sziszeg, mint egy kobra, éles szemű, mint a sas, vagy stabil, mint egy gyökeret eresztett fa.

Iskoláskorban a jógafoglalkozásokon többnyire olyan mozgásgyakorlatokat végzünk, amelyek javítják a testtartást, segítik a tartáshibák, a púpos hát és a gerincferdülés megelőzését, erősítik a gerinc melletti izmokat.

A kisiskolások (7-10 évesek) jógaóráin még megjelennek a mesei elemek, de már nem olyan intenzíven, mint az ovijóga órákon. Ellenben nagy szerepet kapnak a koncentrációt és a figyelmet fejlesztő gyakorlatok, amelyek segítik az iskolai kihívásokhoz való alkalmazkodást, a stresszmentes iskolai életet és a javuló tanulmányi eredményességet. Az iskolás korosztály jógaóráin gyakoriak a páros és csoportos gyakorlatok, illetve a bizalomjátékok is, amelyek fejlesztik az érzelmi intelligenciát, a kapcsolatteremtési készséget.

Nagyiskolás korban (11 éves kortól) már egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az ászanák pontos kivitelezésére.


Helyszín: Shakti Jógastúdió  4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 12/B. III./28.                                      (28. kapucsengő) 
Időpont:  Február 15-től minden szombaton 16.30-17.15 gyerekjóga - óvodásoknak és                      17.45-18.30  gyerekjóga - iskolásoknak
Foglalkozást tartja: Fábián Zsuzsa gyerekjóga tanár 
Információ: Fábián Zsuzsa +3670/277-5993; fabianzsuzsa@hotmail.com